Wij zijn Jasper en Ineke de Vos-Brugman en de trotse eigenaren van Deerhounds en Saluki’s .

In 1988 nu 23 jaar geleden zijn wij min of meer bij toeval begonnen met een Drentsche Patrijshond. Door een inbraak werd ons het laatste zetje gegeven om een hond in huis te nemen. Niet gespeend met enige kennis van honden en de gedachte van je hebt zwarte, bruine en bonte honden en dan hooguit nog grote en kleine honden was de keus snel gemaakt omdat bij ons vroeger thuis gejaagd werd met Drenten en deze voor ons dus enigszins bekend waren. Onze Amber werd een prachtige reu en we werden op straat aangesproken dat we iets met hem moesten gaan doen. De Winner 1988 werd onze eerste kennismaking met het showen en we wisten van toeten noch blazen. Amber sprong een meter hoog en had net als wij niet precies in de gaten wat de bedoeling was. De toon was echter gezet, een prachtige 2U en een gesprek met de keurmeester dat we beslist door moesten met deze reu want hij kon hem wegens gebrek aan ring discipline geen Jeugdwinner maken.

Een kleine twee jaar hadden we de smaak flink te pakken en menig kampioenschap verder kochten we ons eerste teefje Christa. Onder kennel `v.h. Jagerslatijn` fokten wij zeven nesten met nakomelingen van onze eerste honden. De meest bekende reu uit onze kennel was Hunter Amber van het Jagerslatijn die heel veel gewonnen heeft in binnen- en buitenland maar ook andere nakomelingen werden kampioen, Clubwinner en Wereldkampioen

Op de shows maakten we ook kennis met de windhonden en vaak gingen we kijken bij deze wel heel speciale honden en dan in het bijzonder naar de Deerhounds met hun ruige vachten en zachtaardige dromerige blik. In 1997 hebben we de stap gezet om een Deerhound erbij te nemen en begin 1998 kwam Pitochry´s Elvy Efara ons roedel versterken. Wat een

aanwinst…………… en toen wij dat zelfde jaar ook nog op een boerderij kwamen te wonen met veel ruimte voor de honden was de tweede Deerhound al snel een feit. Fay was haar naam en met haar hebben we in ons eerste nest Deerhounds gefokt onder de naam “Sense of Beauty”. Sinds 2002 hebben wij geen Drentsche Patrijshonden meer maar dat jaar werd ons roedel wel verblijd met onze eerste Saluki Gaia Gratia el Gisou en een jaar later met Al Sahrawy Salima Sultana. Ook met de Saluki’s fokken wij af en toe een nest.

Anno nu zijn we in het bezit van vier Deerhounds, Evelyn, Uchi, onze reu Prince en de kleine Christie en de Saluki’s Gaia, Salima, Benazir en Bouchra en de reuen Akeem en Baha , ons teefje Salima woont bij een vriendin van ons en de reuen Akeem en Baha bij familie van ons in Zwolle. Van tijd tot tijd fokken wij een nestje uit verschillende bloedlijnen.
U bent van harte welkom om na afspraak kennis te komen maken met onze honden en ons .